lauantai 27. tammikuuta 2018

Ohje: kynsilakkapullo


Tokihan nukkekodin neidotkin haluavat käyttää kynsilakkaa. Tässä yksi ehdotus kynsilakkapullojen valmistamiseksi. Tarvitset vähintäänkin yhdeltä sivulta litteitä lakkapulloksi sopivan kokoisia isoreikäisiä helmiä, mustia mehupillejä (tai tietysti voi olla muunkin värisiä), liimaa ja voipaperia. Itse olen käyttänyt kantikkaita hohtavakylkisiä helmiä, joiden reikä on 4 mm. Hiukan pienempireikäiset olisi vielä parempia. Liimana käytin mustaa liimapistooliliimaa.

Ensin pätkin pillistä helmen korkeuteen sopivia paloja, jotka ulottuvat helmen pohjaan asti. Sitten vaan helmi seisaalleen voipaperin päälle ja helmen reikään tippa liimaa. Sitten tökkäsin kiireesti pillinpalan perään ja pidin hetken paikallaan mahdollisimman suorassa.

Siinä se on, lähes valmis kynsilakkapullo! Ei ollut monimutkainen valmistaa.

Tältä näyttää helmen pohja, sillä pistooliliima irtoaa siististi voipaperista. Toisin kuin esimerkiksi sormista tai keittiön pöydästä.

Vielä on jäljellä viimeistely toisella liimatipalla. Eli pikkutippa pillinpätkän kärkeen sulkemaan korkin päällinen. Tämän takia musta liima on kätevintä. Tietysti voi käyttää kirkastakin ja sitten maalata korkin kärjen tussilla.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viilennystä, kiitos!

Askartelin tässä vähän cooleja drinkkejä Miettisille. Toivottavasti viilentävät oloa.